Gemiddelde 9,2 beoordelingen

Woningmarkt 4e kwartaal

17 januari 2023

Vandaag heeft de NVM de cijfers bekend gemaakt met betrekking tot de woningmarkt. Zoals verwacht is de huizenmarkt door de gestegen rente, de oorlog in de Oekraïne en de hoge energie kosten behoorlijk afgekoeld. Landelijk zijn de prijzen voor het eerst in 9 jaar met 6.4% gedaald op jaarbasis. Het gevoel dat veel makelaars in de markt al hadden door de teruglopende verkopen, minder reacties en lagere biedingen wordt hiermee bevestigd. Als kantoor draaien wij al bijna 100 jaar mee en zijn we gewend aan schommelingen in de markt. Het realisme keert weer terug op de woningmarkt en de vaak extreme overbiedingen zullen minder vaak voorkomen. De prijzen zijn nog steeds goed en er blijft een tekort aan woningen. In onze regio is de daling ook gelukkig aanzienlijk lager dan het landelijk gemiddelde namelijk – 1,8% op jaarbasis.

“Het realisme keert weer terug in de woningmarkt”

De woningmarkt komt voorlopig weer wat meer in evenwicht en elke markt biedt natuurlijk kansen voor verkoper en/of koper. Voor de volledige cijfers van de NVM in jouw gemeente klik hier

# Tip: Nieuwsgierig naar de actuele waarde van jouw huis? Doe een gratis online waardebepaling. Binnen 5 minuten heb je een marktindicatie.


Wil je meer weten?
Neem contact met ons op als je een specifieke vraag hebt.
Auteur
Joris Maas
Register Makelaar & Taxateur o.z. ( RM RT) CIPS