Gemiddelde 9,2 beoordelingen

Notaris Eindhoven

De notaris

Als je in Nederland een huis koopt dan moet je altijd naar de notaris voor de formele overdracht van de gekochte woning. Dit is verankerd in onze wetgeving en is in Nederland in tegenstelling tot veel andere landen heel goed geregeld.

De notaris wordt in de meeste gevallen door de koper uitgezocht en betaald, maar is ten alle tijde een neutrale derde in de transactie. De notaris regelt alle juridische zaken rond de overdracht.

Aan de hand van de getekende koopovereenkomst stelt de notaris de transportakte op, bewaakt men diverse termijnen zoals het stellen van de bankgarantie en andere verplichtingen, doet men meerdere controles voor en na de overdracht en schrijft men de een afschrift van de leveringsakte in de openbare registers van het kadaster.

 

 

Veilig kopen en verkopen

Naast de administratieve afhandeling van het proces bewaakt de notaris ook de financiën en de herkomst van de middelen. De geldstromen gaan via de derdenrekening van de notaris. Pas als alle checks zijn gedaan wordt er pas uitbetaald aan de verkopende partij. In de praktijk is dit één a twee werkdagen nadat de overdracht heeft plaatsgevonden.

Overdrachtsbelasting

Als je een bestaand huis koopt betaal je als koper overdrachtsbelasting. Het tarief is afhankelijk van je leeftijd, koopsom en met welk doel je het huis koopt. Het tarief varieert van 0% tot 10,4%. Lees hier meer over overdrachtsbelasting.

Notaris overdracht

Notaris en de makelaar

Als makelaar hebben wij dagelijks te maken met het notariaat in de regio Eindhoven. Als je bij ons een huis hebt gekocht ben je vrij om zelf de notaris te kiezen voor de overdracht. Er kan qua tarief verschil zitten tussen het ene en het andere notariskantoor. Maar er zit ook veel verschil in de manier van aanpak en kwaliteit. Helaas merk je dit vaak pas als er iets aan de hand is.

Een verhuizing is daarnaast een mooi moment om alles goed samen te regelen:

  • Overdracht
  • Hypotheekakte
  • Samenlevingsovereenkomst
  • Testament
  • Schenkingen
  • En nog  veel meer.

Met onderstaande notarissen hebben wij goede ervaringen en werken we graag samen:

  1. Notaris Broekmans
  2. Marks Wachters Notarissen
  3. Notaris Houtepen
  4. Van der Veer Notariaat
Van sommige notarissen kun je hier de speciale Maas makelaars tarieven inzien:
Wil je meer weten wat wij als makelaar voor je kunnen betekenen?
We vertellen je er graag alles over