Gemiddelde 9,2 beoordelingen

Taxatie woning in Meerhoven

Heb jij snel een NWWI taxatie nodig voor de aankoop van je nieuwe woning? De ervaren taxateurs van Maas Makelaars helpen je graag met een vakkundige en betrouwbare taxatie van jouw woning in Meerhoven.

Een volledig taxatierapport

Wanneer je een woning koopt en een hypotheek aanvraagt om die aankoop te financieren, vraagt de hypotheekverstrekker om een taxatierapport. Met dit rapport toon je aan dat de waarde van de woning ongeveer gelijk is aan het bedrag dat je ervoor betaalt. Ook bij het oversluiten van je hypotheek en het afsluiten van sommige verzekeringen moet je een taxatierapport kunnen overhandigen. Ook de belastingdienst kan naar een taxatierapport vragen.

Een taxatierapport laat je maken door een NWWI gecertificeerd taxateurs. Alle taxateurs van Maas Makelaars beschikken over dit certificaat én over veel kennis en ervaring. Als wij een taxatie van jouw huis of appartement in Meerhoven maken, voldoet deze volledig aan de eisen van de hypotheekverstrekker, de belastingdienst en de verzekering. Doe je liever eerst een gratis online waardebepaling? Dat kan simpel en snel via onze tool.

Taxatie met oog voor de omgeving

Bij de taxatie van jouw woning in Meerhoven kijken onze taxateurs niet alleen naar het huis of appartement, maar ze nemen het volledige plaatje mee in hun beoordeling. Ook de omgeving van het huis en de lokale huizenmarkt hebben namelijk invloed op de waarde van jouw woning. Om alle factoren goed te kunnen meenemen in de waarde van je huis, is een uitgebreide kennis van Meerhoven en de huizenmarkt in die omgeving onmisbaar. Bij Maas Makelaars zit je op dat gebied goed. Wij zijn al jaren dé makelaar van Meerhoven.

Behalve voor een taxatie in Meerhoven, kun je bij Maas Makelaars ook terecht voor de taxatie van een woning in onder meer Nuenen, Best, Geldrop, Son en Breugel, Veldhoven, Waalre en Eindhoven. Alle woningen binnen een straal van 20 kilometer van ons kantoor mogen wij volgens de NWWI richtlijnen taxeren.

Taxatie in Meerhoven: onze werkwijze

De taxaties van Maas Makelaars voldoen volledig aan de richtlijnen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), een onafhankelijk instituut dat erop toeziet dat de taxatierapporten volgens de richtlijnen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) worden opgesteld.

De belangrijkste punten die wij meenemen bij het opmaken van een taxatierapport zijn de ligging, de staat van onderhoud, de inhoud en oppervlakte, de constructie en de omgeving van de woning. Nadat wij het rapport hebben opgesteld, wordt het gevalideerd door het NWWI.

Het uitvoeren van een taxatie kost aardig wat tijd. Er gaat veel tijd zitten in het doen van onderzoek, het opnemen van de gegevens van de woning, het berekenen van de waarde en het uitwerken van het rapport. We streven ernaar om het taxatierapport binnen enkele werkdagen op te leveren. Is er haast geboden? Dan kunnen we in overleg een deadline afspreken.

Marktwaarde

“Het geschatte bedrag waartegen vastgoed zou worden overgedragen op de waardepeildatum tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper in een zakelijke transactie, na behoorlijke marketing en waarbij de partijen met kennis van zaken, prudent en niet onder dwang zouden hebben gehandeld”

Wat kost een taxatie van een woning in Meerhoven?

Het uitvoeren van een taxatie is niet gratis. Bij Maas Makelaars zijn we altijd open over de kosten die we rekenen. Onze standaard tarieven zijn inclusief BTW en validatiekosten.

Onze taxateurs kunnen pas aan de slag met een taxatie als alle documenten door jou zijn aangeleverd. Als niet alle stukken volledig zijn, kunnen wij geen taxatie uitvoeren.

Taxatie Tarief per 1 oktober 2021
Woning tot 175 m2 woonoppervlakte € 675
Woning vanaf 175 m2 woonoppervlakte € 750
Toeslag taxatie appartement € 50
Toeslag waarde met bijzonder uitgangspunt (na verbouw) € 75
Nieuwbouw taxatie vanaf tekening € 750
Kosten aanvullende bouwkundige keuring v.a. € 200 (op aanvraag)
Toeslag ander doel dan financiering/uitgangspunt op aanvraag

 

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een regulier object met een zuivere woonbestemming welke niet is/wordt verhuurd. Taxateur behoudt zich het recht voor om een taxatieopdracht terug te geven. Prijzen zijn inclusief btw, NWWI validatiekosten en recherchekosten.

De voordelen van een taxatie in Meerhoven door Maas Makelaars

 • Krijg inzicht in de waarde van je woning;
 • Het NWWI taxatierapport voldoet aan alle eisen;
 • Het rapport wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers;
 • Taxatie door een deskundige en betrouwbare taxateur;
 • Vraag de taxatie direct online aan;
 • Taxatierapport is binnen enkele werkdagen gereed;
 • Spoed? Neem even contact met ons op.

Offerte

Wil jij een scherpe offerte voor jouw taxatie? Vul het onderstaande formulier in:

  >

  Er zijn geen resultaten gevonden die aan de zoekopdracht voldoen
  Verkoopplannen?
  Bereken hier direct de marktindicatie van je woning. Binnen 5 minuten en geheel online.