Gemiddelde 9,2 beoordelingen

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/sites/www.maasmakelaars.nl/web/wp-content/themes/maasmakelaars/single-news_pt.php on line 6

7 Tips om je Huis Veilig Achter te Laten tijdens je Vakantie

7 juli 2023

De zomervakantie is in zicht en velen van ons kijken uit naar een welverdiende pauze. Maar voordat je op reis gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis veilig is achtergelaten. In deze blog delen we zeven waardevolle tips om je gemoedsrust te geven terwijl je geniet van je vakantie. We zullen ook enkele statistieken bespreken over woninginbraken tijdens de zomerperiode, zodat je je bewust bent van de mogelijke risico’s.

7 tips:

1. Informeer betrouwbare buren:

Stel je betrouwbare buren op de hoogte van je vakantieplannen. Vraag of ze een oogje in het zeil willen houden en vraag of ze je tuin kunnen onderhouden door bijvoorbeeld de post op te halen en de gordijnen af en toe te openen en te sluiten. Dit creëert de illusie dat er iemand thuis is.

2. Installeer een beveiligingssysteem:

Overweeg de installatie van een beveiligingssysteem met bewakingscamera’s. Moderne systemen kunnen je op afstand waarschuwen bij verdachte activiteiten en bieden extra gemoedsrust. Zorg ervoor dat je het systeem goed instelt en test voordat je vertrekt.

3. Verberg waardevolle spullen:

Plaats waardevolle spullen, zoals sieraden, elektronica en contant geld, uit het zicht. Berg ze op in een kluis of op een veilige plek die moeilijk te vinden is voor potentiële inbrekers.

4. Verlichting en timers:

Investeer in timers voor je verlichting. Programmeer ze om op verschillende tijdstippen in te schakelen, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Buitenverlichting met bewegingssensoren kan ook afschrikken.

5. Social media-onthouding:

Vermijd het delen van je vakantieplannen op sociale media. Het publiekelijk maken van je afwezigheid kan inbrekers aanmoedigen. Bewaar je foto’s en updates voor wanneer je weer terug bent.

6. Sluit alle ramen en deuren:

Controleer grondig of alle ramen en deuren goed zijn vergrendeld voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat er geen openstaande ramen of gemakkelijk toegankelijke punten zijn waar inbrekers van kunnen profiteren.

7. Schakel alarmnummers in:

Geef een vertrouwd persoon een kopie van je reisroute, contactgegevens en eventuele alarmnummers. Op die manier kan deze persoon je bereiken in geval van nood.

 

Woninginbraakstatistieken tijdens de zomerperiode:

Volgens recente statistieken van de politie neemt het aantal woninginbraken tijdens de zomerperiode toe. Inbrekers profiteren van de afwezigheid van bewoners en verminderde waakzaamheid. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en je huis goed te beveiligen om het risico op inbraak te minimaliseren.

In Nederland is woninginbraak een veelvoorkomend probleem. Volgens gegevens van het Politiekeurmerk vonden er in 2022 in totaal ongeveer 30.000 woninginbraken plaats. In de zomervakantie stijgt het aantal inbraken met een kwart.

Je huis te koop op Funda

Hoewel er geen specifieke cijfers beschikbaar zijn over inbraken in woningen die te koop staan op Funda, is het belangrijk om te begrijpen dat alle woningen, ongeacht of ze te koop staan of niet, het potentieel hebben om doelwit te zijn van inbraak. Het is raadzaam om algemene voorzorgsmaatregelen te nemen om de beveiliging van je woning te verbeteren, ongeacht of deze te koop staat of bewoond wordt.

Fijne vakantie

Het veilig achterlaten van je huis tijdens je vakantie is van vitaal belang om je gemoedsrust te behouden. Door enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je de kans op inbraak aanzienlijk verminderen. Neem de tijd om je huis veilig af te sluiten, betrouwbare buren in te schakelen en beveiligingsmaatregelen te treffen. Zo kun je met een gerust hart genieten van je welverdiende vakantie.

Tijdens de zomervakantie is ons kantoor gewoon geopend. Uiteraard met een vakantiebezetting. Heb je zelf geen vakantieplannen maar wel verhuisplannen?

We staan graag voor je klaar!

Ben jij goed verzekerd tijdens je vakantie?
Wist je dat je bij ons ook terecht kunt voor je opstal, inboedel en alle overige verzekeringen? We doen je graag een scherp voorstel voor de beste verzekeringen. Besparen en meer service? Het kan!
Auteur
7 Tips om je Huis Veilig Achter te Laten tijdens je Vakantie