Gemiddelde 9,2 beoordelingen

Taxatie woning in Nuenen

Heb jij snel een NWWI taxatie nodig voor de aankoop van je nieuwe woning? De ervaren taxateurs van Maas Makelaars helpen je graag met een vakkundige en betrouwbare taxatie van jouw woning in Nuenen.

Een volwaardig taxatierapport

Als je een hypotheek aanvraagt om de aankoop van een huis te financieren, wil de hypotheekverstrekker een taxatierapport zien om zeker te weten dat de woning ook echt het bedrag waard is dat je ervoor betaalt. Ook bij het oversluiten van je hypotheek en het afsluiten van sommige verzekeringen moet je een taxatierapport kunnen laten zien. In sommige gevallen kan ook de belastingdienst naar zo’n rapport vragen.

De taxateurs van Maas Makelaars zijn allemaal NWWI gecertificeerde taxateurs. Als wij een taxatie van jouw huis of appartement maken, voldoet deze volledig aan de eisen van de hypotheekverstrekker, de belastingdienst en de verzekering. Doe je liever eerst een gratis online waardebepaling doen? Dat kan simpel en snel via onze tool.

Taxatie met oog voor het totaalplaatje

Bij de taxatie van jouw woning in Nuenen kijken onze taxateurs naar het totaalplaatje, niet alleen naar de woning zelf. Ook factoren als de omgeving van de woning en de huizenmarkt spelen mee bij het bepalen van de waarde van een huis of appartement. Om die factoren goed te kunnen vertalen naar de waarde van je woning, is een goede kennis van Nuenen en de lokale huizenmarkt onmisbaar. Bij Maas Makelaars zit je op dat gebied goed. Wij zijn al sinds 1929 dé makelaar van Nuenen en omgeving.

Behalve voor een taxatie in Nuenen, kun je bij Maas Makelaars ook terecht voor de taxatie van een woning in onder meer Best, Geldrop, Son en Breugel, Veldhoven, Waalre en Eindhoven. Alle woningen binnen een straal van 20 kilometer van ons kantoor mogen wij volgens de NWWI richtlijnen taxeren.

Taxatie in Nuenen: onze werkwijze

De taxaties van Maas Makelaar voldoen volledig aan de richtlijnen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), een onafhankelijk instituut dat erop toeziet dat de taxatierapporten volgens de richtlijnen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) worden opgesteld.

De belangrijkste punten waar wij op letten bij het opmaken van een taxatierapport zijn de ligging, de staat van onderhoud, de inhoud en oppervlakte, de constructie en de omgeving. Nadat wij het rapport hebben opgesteld, wordt het gevalideerd door het NWWI.

Het uitvoeren van een taxatie kost aardig wat tijd. Er gaat veel tijd zitten in het doen van onderzoek, het opnemen van de gegevens van de woning, het berekenen van de waarde en het uitwerken van het rapport. We streven ernaar om het taxatierapport binnen enkele werkdagen op te leveren. Is er haast geboden? Dan kunnen we in overleg een deadline afspreken.

Marktwaarde

“Het geschatte bedrag waartegen vastgoed zou worden overgedragen op de waardepeildatum tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper in een zakelijke transactie, na behoorlijke marketing en waarbij de partijen met kennis van zaken, prudent en niet onder dwang zouden hebben gehandeld”

Wat kost een taxatie van een woning in Nuenen?

Het uitvoeren van een taxatie is niet gratis. Bij Maas Makelaars zijn we altijd open over de kosten die we rekenen. Onze standaard tarieven zijn inclusief BTW en validatiekosten.

Onze taxateurs kunnen pas aan de slag met een taxatie als alle documenten door jou zijn aangeleverd. Als niet alle stukken volledig zijn, kunnen wij geen taxatie uitvoeren.

Taxatie Tarief per 1 oktober 2021
Woning tot 175 m2 woonoppervlakte € 675
Woning vanaf 175 m2 woonoppervlakte € 750
Toeslag taxatie appartement € 50
Toeslag waarde met bijzonder uitgangspunt (na verbouw) € 75
Nieuwbouw taxatie vanaf tekening € 750
Kosten aanvullende bouwkundige keuring v.a. € 200 (op aanvraag)
Toeslag ander doel dan financiering/uitgangspunt op aanvraag

 

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een regulier object met een zuivere woonbestemming welke niet is/wordt verhuurd. Taxateur behoudt zich het recht voor om een taxatieopdracht terug te geven. Prijzen zijn inclusief btw, NWWI validatiekosten en recherchekosten.

De voordelen van een taxatie in Nuenen door Maas Makelaars

 • Krijg inzicht in de waarde van je woning;
 • Het NWWI taxatierapport voldoet aan alle eisen;
 • Het rapport wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers;
 • Taxatie door een deskundige en betrouwbare taxateur;
 • Vraag de taxatie direct online aan;
 • Taxatierapport is binnen enkele werkdagen gereed;
 • Spoed? Neem even contact met ons op.

Bouw Makelaar

Offerte?

Wil jij een scherpe offerte voor jouw taxatie? Vul het onderstaande formulier in:

  >

  Er zijn geen resultaten gevonden die aan de zoekopdracht voldoen
  Verkoopplannen?
  Bereken hier direct de marktindicatie van je woning. Binnen 5 minuten en geheel online.