Terug naar overzicht Terug

Park 11, Nuenen Vraagprijs €1.100.000,- Kosten koper

Reageer op deze woning

Omschrijving

HET HUIS MET DE BOLLEN, EEN MARKANT HERENHUIS AAN HET PARK MIDDENIN HET CENTRUM VAN NUENEN

Deze bijzondere vrijstaande woning is echt een begrip in Nuenen. Het huis werd in 1923 ontworpen door de Eindhovense architect Frans Wolters en het fraaie ontwerp wordt ook wel gezien als een hele mooie Brabantse variant op de architectuur van de Amsterdamse School. Het is dan ook niet voor niets dat het Park 11 is aangewezen als Rijksmonument.

De ligging in het hart van Nuenen met uitzicht op het prachtige Park met de omliggende horecagelegenheden is uniek. Doordat de tuin aan de achterzijde ook een diepte van meer dan 25 meter heeft, is het gevoel van privacy hier heel erg groot. Dat komt onder andere door de grote diversiteit aan beplanting en door de grote volwassen bomen die de tuin tot een groene oase maken. Vanaf de voorzijde is de achtertuin via een zijpad toegankelijk, maar de tuin is ook bereikbaar via de achterzijde (vanaf de Monseigneur Cuytenlaan). Hier bevindt zich niet alleen een poort, maar ook een grote carport waar 2 auto’s onder kunnen worden geparkeerd.

Zoals al eerder aangegeven, beschikt dit herenhuis aan de buitenzijde over veel karakteristieke kenmerken. Onder andere de symmetrie, de al eerder genoemde granieten bollen, het indrukwekkende gemetselde portaal met de paneeldeur, het smalle bovenlicht met glas-in-lood raam, de pseudo dakkapel met de vijfhoekige raampjes, de 4 erkers en het klassieke metselwerk met rode en gele bakstenen zijn hier perfecte voorbeelden van. Dit beeld komt ook terug aan de binnenzijde van de woning, waar eveneens tal van authentieke elementen door de jaren heen bewaard zijn gebleven.

Dat begint meteen al bij het binnenkomen van de robuuste hal waar de aandacht direct wordt getrokken door de bijzonder mooie granito vloer die met blokjes is omlijst. Hier bevindt zich ook de gracieuze witte bordestrap met art deco-elementen. Het glaswerk is op diverse plaatsen uitgevoerd in glas-in-lood en de in allerlei verschillende kleuren uitgevoerde vierkante ruitjes spelen op een prachtige manier met het binnenvallende licht. Vanuit de hal is daarnaast ook nog het toilet en de riante, manshoge kelder te bereiken.

De woonkamer is verdeeld in een voor- en een achterkamer, die worden gescheiden door ingebouwde kasten voorzien van originele en suitedeuren met beeldschoon glas-in-lood. Beide kamers zijn royaal (meer dan 20 m2) en in allebei de ruimtes is een identieke zwarte schouw geplaatst. In de achterkamer bieden de uit deze bouwtijd zo bekende openslaande deuren toegang tot de achtertuin.

Aan de andere zijde van deze elegante woning liggen de woon-/eetkeuken en aansluitend de voorkamer, die nu in gebruik is als kantoor. Beide ruimtes worden van elkaar gescheiden door een dubbele deur. In de keuken is de sfeer van vroeger misschien wel het best bewaard gebleven, want hier bevinden zich nog de ouderwetse schouw met blauw witte tegeltjes, de granito vloer en zelfs de ingebouwde rookkast is hier na al die jaren nog terug te vinden.

De bijkeuken kan worden bereikt vanuit de keuken en daarachter ligt nog een grote berging. In de bijkeuken valt de van oorsprong al aanwezige schoorsteen meteen op en in het bijzonder de hieronder gemaakte constructie waar vroeger de was heet werd gestookt.

Wat voor de benedenverdieping geldt, geldt eveneens voor de 1e verdieping. Ook hier zijn namelijk nog vele originele kenmerken terug te vinden, zoals de hoge, strak gestuukte plafonds (niet in art deco-stijl, zoals op de begane grond wel het geval is) en de klassieke paneeldeuren met het ouderwetse art deco deurbeslag.

Vanuit de enorme overloop zijn maar liefst 5 riante slaapkamers te bereiken. Alle kamers zijn uitgevoerd met 1 of meerdere ingebouwde kasten en de kleinste slaapkamer, die centraal aan de voorzijde is gesitueerd, springt meteen in het oog door de zo kenmerkende smalle raampjes die ook in de voorgevel zo beeldbepalend zijn. De badkamer biedt plaats aan een inloopdouche, een ligbad en aan een dubbele wastafel die in een aanrecht zijn geplaatst. Apart van de badkamer ligt het 2e toilet dat toegankelijk is van vanaf het bordes dat de 2 opgaande trappen van de begane grond naar de 1e verdieping van elkaar scheidt.

Tot slot is de 2e verdieping te bereiken met een vaste trap. De open zolderruimte is indrukwekkend groot en het feit dat de monumentale kapconstructie hier nog altijd helemaal in het zicht ligt, geeft deze verdieping een hele bijzondere sfeer. Dat gevoel wordt versterkt door de nog altijd aanwezige originele droogstokken, die werden gebruikt voor het drogen van de was.

Dit fascinerende, monumentale herenhuis is echt een woning met een hele rijke geschiedenis. Ben jij degene die deze geschiedenis op waarde weet te schatten en die de liefdevolle manier waarop deze woning al vele jaren is bewoond graag voort wil zetten?… Laat dit dan zo snel mogelijk weten en maak snel een bezichtigingsafspraak!

Video

Plattegronden (5)

PLATTEGROND
PLATTEGROND
PLATTEGROND
PLATTEGROND
PLATTEGROND

Wijk statistieken

In deze buurt (Nuenen-Noord) wonen 5.180 inwoners, heel Nuenen, Gerwen en Nederwetten (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten) telt 22.866 inwoners.

De school

0,6km

Het kinderdagverblijf

0,7km

De supermarkt

0,5km

De dokter

0,4km

* Loopafstanden zijn gebaseerd op gemiddelden van de buurt

In de buurt

Nuenen leren kennen?

Casper vertelt je er alles over

    Gaat dit hem worden?

    Super! Casper helpt je graag met de volgende stap.