Terug naar overzicht Terug

Molvense Erven 63, Nuenen Vraagprijs €599.750,- Kosten koper

Reageer op deze woning

Omschrijving

– VRIJSTAANDE WONING
– TALLOZE INDELINGSMOGELIJKHEDEN
– SPECTACULAIR VERBOUWD/UITGEBOUWD
– FRISSE UITSTRALING
– ZEER FRAAIE, BESCHUTTE LIGGING
– PRACHTIGE TUIN RONDOM
– LEVENSLOOPBESTENDIGE WONING
– GESCHIKT VOOR IEDERE DOELGROEP

In het hart van de gewilde woonwijk “Molvense Erven” lag in het verleden een watervogelcentrum. Het huis, dat hier aan het begin van de jaren ’60 werd gebouwd, maakte onderdeel uit van dit centrum. De woning is in de afgelopen 20 jaar diverse malen verbouwd/gemoderniseerd. Aan de prachtige, groene plek is echter niets veranderd waardoor iedereen het gevoel zal hebben midden in de natuur te wonen.

De grootste verbouwing vond plaats in 2001. Destijds werd de woning flink vergroot en kreeg de buitenzijde een totaal andere uitstraling. Dit komt voornamelijk door de strakke uitbouw, die op een hele mooie manier contrasteert met de traditionele vormgeving van het oorspronkelijke huis. De rigoureuze verbouwing van deze voormalige boerenwoning heeft er daarnaast ook toe geleid dat er tal van gebruiksmogelijkheden zijn ontstaan. Gelijkvloers wonen, werken aan huis of wonen met een groot gezin…deze woning heeft ontzettend veel potentie.

De grote aanbouw heeft ervoor gezorgd dat de woonoppervlakte nagenoeg is verdubbeld, waardoor de huidige woonoppervlakte meer dan 190 m2 bedraagt en dat mag best indrukwekkend genoemd worden. Het huis is door de verbouwing geschikt gemaakt voor iedere doelgroep en telt momenteel maar liefst 6 kamers, waarvan de woonkamer in de uitbouw het meest bijzonder is. Dat komt op de eerste plaats natuurlijk door de enorme oppervlakte van 52 m2 en daarnaast zorgen het grote aantal ramen en de lichtstraat hier voor heel veel lichtinval en een optimaal contact met de tuin.

Naast het grote aantal kamers, die alle een verschillende functie kunnen hebben, beschikt het huis over een grote woonkeuken, een tweetal badkamers, 2 aparte toiletruimtes, een royale bijkeuken en een bergzolder. En dat is nog niet alles, want de rondom de woning gesitueerde tuin met een oppervlakte van ongeveer 650 m2 is enig in zijn soort. Grote, volwassen bomen en planten zorgen voor een enorm groen gevoel en bieden ontzettend veel privacy. Op de 2 terrassen, die beide tegen de woning aan liggen en waarvan er 1 is voorzien van een mooie houthaard, kan op ieder moment van de dag genoten worden van de zon en een tweetal houten tuinhuisjes (1 met overkapping) bieden voldoende bergruimte. Via een pad aan de zijkant is de voorzijde van het huis te bereiken en er bestaat zelfs een mogelijkheid om in de toekomst een vrijstaande garage te bouwen.

Verder spreekt de geweldige ligging in een uiterst plezierige woonomgeving met rustige straten (bestemmingsverkeer) en veilige speelplekken voor kinderen erg aan. Meerdere basisscholen en winkelcentrum “Kernkwartier” liggen nagenoeg om de hoek. Het centrum van Nuenen bevindt zich op slechts een paar minuten fietsen en dit geldt ook voor diverse middelbare scholen, sportpark Wettenseind (voetbal, tennis en korfbal), Strandbad Nuenen (Enode), recreatiegebied “Gulbergen” en een tweetal bushaltes.

Tot slot mag de centrale ligging tussen Helmond en Eindhoven niet onvermeld blijven. Beide steden zijn per fiets, met de auto en met het openbaar vervoer binnen ongeveer 10 minuten te bereiken.

Globale indeling:

Begane grond:
– Voortuin met grote oprit, die plaats biedt aan meerdere auto’s;
– Grote, lichte ontvangsthal met hoog plafond;
– 1e toilet met hangcloset en hoekfontein;
– Slaap-/werkkamer met laminaatvloer, deur naar tuin en veel lichtinval door hoge ramen;
– Riant woon-/eetgedeelte met lichtstraat, grote ramen, fraaie houten vloer, gashaard en openslaande deuren naar de tuin;
– Via mooie, dubbele deuren naar 2e (zit)kamer met open haard en lamelparketvloer;
– L-vorm gang met toegang tot de overige vertrekken op de begane grond;
– Praktische, verdiepte kelderkast;
– Meterkast met uitgebreide elektrische installatie en glasvezelaansluiting;
– Slaap-/werkkamer 2 met lamelparketvloer en vaste kastruimte;
– Riante woonkeuken met eethoek en tegelvloer voorzien van vloerverwarming;
– De in 2000 geplaatste U-vorm keukeninrichting is van hout en beschikt over alle gewenste apparatuur;
– Grote bijkeuken voorzien van vaste kast met HR cv combi-ketel (Intergas, bouwjaar 2007) en deur naar buiten (voorzijde van het huis);
– Circa 2 jaar geleden gemoderniseerde doucheruimte met inloopdouche en wastafel in meubel;
– 2e toiletruimte met hangcloset;
– Bijzonder fraaie tuin rondom de woning met natuurlijke afscheidingen, groot gazon, volwassen bomen en beplanting;
– Groot zonneterras bij de woonkamer en 2e terras achter het huis;
– Houten tuinhuis met overkapping en een 2e houten tuinhuis in de hoek van de tuin;
– Eigen achterom aan de zijkant van de woning;
– Er bestaat de mogelijkheid om een garage te realiseren (bereikbaar via de oude oprit die de achterzijde van de tuin zou kunnen ontsluiten).

Eerste verdieping:
– Overloop met 2 ingebouwde kasten;
– 2 ruim bemeten slaapkamers, beide voorzien van laminaatvloer en over de volle breedte van het originele woonhuis;
– Royale badkamer in zwart/witte kleurstelling met dakkapel, hoekbad (uitgevoerd met jetstreams), hangcloset en dubbele wastafel omgeven door houten opbergmeubels.

Bergzolder:
– Via luik op de overloop bereikbare bergzolder.

Algemeen:
– De wanden en plafonds in de gehele woning zijn keurig/strak afgewerkt (stucwerk en behang);
– De woning is op de begane grond geheel voorzien van dubbele beglazing;
– De in 2001 gerealiseerde uitbouw is volledig geïsoleerd;
– Het oorspronkelijke woonhuis beschikt over vloerisolatie (gedeeltelijk) en er is isolatie aangebracht tussen het plafond van de bergzolder en het plafond van de 1e verdieping.

Plattegronden (4)

PLATTEGROND
PLATTEGROND
PLATTEGROND
PLATTEGROND

Wijk statistieken

In deze buurt (Nuenen-Zuid) wonen 7.110 inwoners, heel Nuenen, Gerwen en Nederwetten (Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten) telt 22.866 inwoners.

De school

0,6km

Het kinderdagverblijf

0,6km

De supermarkt

0,7km

De dokter

1,5km

* Loopafstanden zijn gebaseerd op gemiddelden van de buurt

In de buurt

    Gaat dit hem worden?

    Super! Joris Maas helpt je graag met de volgende stap.