Strijp-S – Wonen in een bakermat van kunst en cultuur

Auteur Register Makelaar/Taxateur (RMT)

Als makelaar van het mooie Eindhoven laten we je graag kennismaken met alle pareltjes die deze stad te bieden heeft. Strijp-S mag daarbij niet ontbreken. Vroeger ‘de verboden stad’ met een industrieel hart, maar tegenwoordig een bakermat van kunst en cultuur en dé creatieve hotspot voor toeristen, bewoners en expats.

Een ode aan Philips

Wie aan Strijp-S denkt, denkt natuurlijk meteen aan het oude Philipsterrein en het prachtige Klokgebouw. Vanuit ons kantoor aan de Boschdijk – op nog geen 500 meter van de wijk – hebben we een mooi uitzicht op de hoge toren met verlichte klok. Een toren die toch wel symbool staat voor de rijke en turbulente historie van Philips en de wijk Strijp-S.

De wijk die er nu staat is in alles een ode aan Philips. Een ode aan het bedrijf dat de stad begin vorige eeuw mondiaal op de kaart zette. Al in 1916 liet Anton Philips de eerste glasfabriek bouwen in Strijp-S en eind jaren ‘20 schoot ook Het Klokgebouw uit de grond, waar Philite (bakeliet, een soort kunststof voor radio’s en televisies) werd geproduceerd. Bijna driekwart eeuw maakte het imposante gebouw onderdeel uit van de expansiedrift van Philips.

Het Klokgebouw op Strijp-S

Van industriestad naar creatieve hotspot

En toen de multinational in 1999 besloot om Eindhoven te verlaten, bleef een braakliggende industrieplaats achter. Al snel werden er door Woningbouwcorporaties en de gemeente plannen gemaakt voor een transformatie van het gebied. Een 21e eeuwse stadswijk, nieuwbouw en veel ruimte voor cultuur en creatieve bedrijvigheid.

Die mix tussen eeuwenoude fabrieksgebouwen en hypermoderne woonbestemmingen maken Strijp-S tot de creatieve hotspot die het vandaag de dag is. Industriële, betekenisvolle bouwwerken als het NatLab, het Glasgebouw en de Hoge Rug (centraal in Strijp-S) worden afgewisseld met modern hoogstedelijk wonen zoals de Trudo Toren, een 70 meter hoog, begroeid appartementengebouw.

Maximale ruimte voor ondernemersgeesten

En dan is er natuurlijk Area 51. De grootste indoor skatebaan van Nederland die ontstond vlak voor de kredietcrisis, toen er wel plannen gemaakt waren, maar de financiële situatie zo verslechterd was dat er nog weinig uitvoering aan gegeven kon worden. Vorig jaar helemaal verbouwd met een compleet gerenoveerde skatebaan, horeca en een muziek- en kunstruimte in de kelder.

Area 51 op Strijp-S

Horeca op Strijp-SMaar Area 51 is veel meer dan dat. Het staat symbool voor de creatieve ondernemersgeest van de hele omgeving Strijp. Een plek waar kunstenaars en ondernemers in de creatieve sector maximaal tot hun recht komen en ruimte hebben om te werken en te leven. Zo vind je er ateliers voor mode en kunst, een schouwburg, diverse sportgelegenheden en geweldige horeca in verlaten fabrieksgebouwen.

De unieke sfeer van Strijp-S zelf ervaren? Never Ever Blue organiseert 2,5 uur durende inspiratietours op maat voor jou!

Architectonische hoogstandjes

Boven de skatebaan worden trouwens op dit moment een waanzinnig gave woonbrug met woontoren gerealiseerd door Woningbouwcorporatie Trudo. Het project heet ‘Haasje Over’, refererend aan de brug over Area 51 die de woontoren verbindt met de daktuin van het aangrenzende gebouw Anton (vernoemd naar Anton Philips).

Maar dat is niet het enige veelbelovende woonproject in Strijp-S. Ook de groene Trudo Toren die ik eerder al noemde en de unieke woningen bovenop het Veemgebouw zijn architectonische hoogstandjes die passen in het futuristische aanzicht van de wijk.

Wonen in Strijp-S

Wonen in Strijp-S is sowieso volop in ontwikkeling. Er worden veel moderne appartementencomplexen gecreëerd (huur), maar ook sociale huur en een enkele koopwoning in de vorm van stadswoningen. Als oudste makelaar van Eindhoven zitten wij daar natuurlijk bovenop. We hebben al meerdere woningen verkocht in en rondom Strijp-S en oriënteren ons nadrukkelijk op de projecten die hier de komende jaren worden gerealiseerd.

Wonen in Strijp-S

Daarbij helpt het enorm dat wij van oudsher een hechte band hebben met Strijp-S en ons makelaarskantoor op loopafstand zit van de wijk. We rijden, lopen en fietsen er iedere dag doorheen. We maken de bloei van dichtbij mee.

Een unieke wijk, waar het verleden en de toekomst in perfecte harmonie bouwen aan iets moois. Een creatieve hotspot, maar vooral een hele fijne plek om te wandelen en rustig een kopje koffie te drinken. En dat voel je als je er woont.

Wij zijn jouw makelaar in Strijp-S en Eindhoven

Ben je benieuwd naar nieuwe woonprojecten die de komende jaren gerealiseerd worden in Strijp-S? Kijk eens op de website van Trudo of neem gerust eens contact met ons op, we vertellen je er graag meer over. Wij zijn al sinds 1929 dé makelaar van Eindhoven en helpen je graag met het vinden van jouw nieuwe droomwoning.