Wonen in Stratum

Dit van origine boerendorp Stratum met de omliggende heiden en bossen was oorspronkelijk eigendom van de heren van Heeze en Leende. In de 19e en 20e eeuw en door de industrialisatie werd de band met Eindhoven steeds belangrijker. In 1920 werd Stratum onderdeel van de gemeente Eindhoven.

Stratum is een zeer geliefd stadsdeel van Eindhoven en bestaat uit 3 wijken te weten “Oud Stratum”, “Kortonjo” en “Putten” en 22 buurten. Elke buurt heeft zijn eigen karakter en charme. De bekendste buurten zijn onder andere Tuindorp/Het witte Dorp, de Elzent, de Rochusbuurt, Roosten, Gijzenrooij en de Kruidenbuurt.

In Stratum vind je een aantal herkenbare objecten en bezienswaardigheden zoals het Parktheater en het stadswandelpark, de Sint-Joriskerk, de Watertoren en Huize ‘De Burgh’ en nog veel meer.

Qua winkels en voorzieningen ligt Stratum zeer gunstig. Het stadscentrum is eenvoudig en snel te bereiken en er zijn diverse kleinere winkelgebieden met leuke winkels en speciaalzaken o.a. Aalsterweg/Leenderweg, Roostenlaan, Heezerweg en Geldropseweg.

  • Zeer geliefd stadsdeel in Eindhoven
  • Drie wijken (Oud Stratum, Kortonjo en Putten) en 22 buurten
  • Herkenbare objecten en bezienswaardigheden o.a. het Parktheater, Stadswandelpark, Sint-Joriskerk, de Watertoren en Huize ‘De Burgh’
  • Gunstige ligging ten opzichte van het stadscentrum van Eindhoven