Jouw makelaar in Nuenen

Wonen in Nuenen

Het prachtige dorp Nuenen is zeer centraal gelegen tussen de grotere steden Eindhoven en Helmond. Samen met de kerkdorpen Gerwen en Nederwetten vormt deze plaats 1 gemeente.

Nuenen is een dorp met een echt hart: het schilderachtige park met de kenmerkende kiosk en de vele gezellige terassen eromheen zorgen voor een unieke en zeer aangename sfeer. In het centrum liggen verder tal van winkelvoorzieningen en diverse beeldbepalende gebouwen/monumenten, waaronder de fraai vormgegeven kerk en het culturele middelpunt van het dorp: het klooster.

Het schilderachtige dorp is daarnaast een toeristische trekpleister vanwege de innige band met Vincent van Gogh. Hier maakte hij, in de 2 jaar dat hij woonachtig was in Nuenen, zijn mooiste en bekendste schilderijen. Mensen van over de hele wereld komen onder andere de Collse watermolen, het Van Goghkerkje, het statige huis waar hij gewoond heeft en de Opwettense watermolen bekijken.

Tegen het centrum aan ligt de wijk Oud Nuenen. Vanwege de centrale ligging en de ruime opzet van de wijk is dit gedeelte van het dorp altijd erg gewild geweest. Ditzelfde geldt voor het gebied rondom het gemeentehuis (de Papenvoort).

De woningen aan de zuidkant van Nuenen zijn voornamelijk gebouwd in de jaren ’70. De wijken zijn gerealiseerd om winkelcentrum het Kernkwartier en kenmerken zich door de grote verscheidenheid aan type woningen en bouwstijlen.

Ongeveer aan het begin van de tachtiger jaren is er gebouwd aan de oostkant van Nuenen. Zo zijn de wijken Tomakker/Langakker en Beekstraatse Velden ontstaan en recentelijk heeft de uitbreiding van Nuenen aan de westzijde vorm gekregen. In Nuenen West zal in de loop der jaren een compleet nieuwe woonwijk ontstaan met een grote diversiteit in architectuur.

De kerkdorpen Gerwen en Nederwetten zijn eveneens onderdeel van de gemeente Nuenen. Deze van oudsher boerendorpen zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid. De rustige ligging in een groene woonomgeving en de goede bereikbaarheid van voorzieningen in het centrum van Nuenen/Eindhoven zorgen ervoor dat wonen in deze dorpen steeds gewilder wordt.

Voor alle wijken/kerkdorpen geldt dat er vele voorzieningen aanwezig zijn. In Nuenen, Gerwen en Nederwetten zijn meerdere basisscholen gerealiseerd, vaak gecombineerd met naschoolse opvang, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Op sportief gebied valt er veel te kiezen met onder andere 4 voetbalverenigingen, 2 grote tenniscomplexen en sporthal De Hongerman. Eigenlijk is Nuenen op sportief gebied van alle markten thuis.

Tot slot zullen natuurliefhebbers hun hart in Nuenen op kunnen halen. De 3 dorpen worden omgeven door prachtige natuurgebieden, waarvan het Nuenens Broek waarschijnlijk de bekendste is.

Heb je zelf verkoop of aankoopplannen? Neem dan contact op met Casper Mol voor de mogelijkheden.