Park Nuenen

Welkom in mijn dorp, welkom in Nuenen!

Auteur Register Makelaar/Taxateur (RMT)

Bij Maas Makelaars vinden we het enorm belangrijk om zichtbaar zijn in de verschillende wijken in Eindhoven, maar ook in de mooie dorpen eromheen. Dat is de plek waar we contact maken met jou als bewoner en waar we écht van waarde kunnen zijn voor jou als koper of verkoper. Welkom in mijn dorp, welkom in Nuenen!

Hoe Nuenen wereldfaam vergaarde

Nuenen, een eeuwenoud Brabants dorp met internationale bekendheid. En dat komt natuurlijk door Vincent van Gogh. Nuenen is Vincent van Gogh en ook al heeft hij er maar kort gewoond (tussen 1883 en 1885), zijn bekendste schilderij – De Aardappeleters – heeft hij in Nuenen geschilderd.

En dat zie je overal terug. Museum Vincentre, de culturele tours door het park, de diversiteit aan toeristen. Maar ook de prachtige Opwettense en de beeldschone Collse watermolen werden door Van Gogh vereeuwigd in twee beroemde schilderijen.

Van Gogh Nuenen
Het Van Goghkerkje in Nuenen

Een forensendorp met een eigen hart

Voor mij als echte Nuenenaar is er natuurlijk veel meer dan alleen Van Gogh. De eeuwenoude lindeboom aan de Berg in Nuenen is kenmerkend voor het historische karakter, maar vooral de dorpskern met het gezellige park en de omliggende cafés en restaurants maakt Nuenen tot het enige dorp in de buurt van Eindhoven met een echt hart.

Nuenen is net als al die andere dorpen rondom Eindhoven een echt forensendorp, maar wel het enige dorp dat echt een eigen karakter en historie heeft. Zoals al eerder gezegd zit ‘m dit in de vele oude, monumentale woningen in het centrum, maar zeker ook in het centraal gelegen park, waar veel bruisende horeca omheen gevestigd is. Dat is echt de kern van Nuenen. Daar worden evenementen georganiseerd, daar staat het oude klooster, daar komt alles samen. Dat is het echte Nuenen.

Tussen Helmond en Eindhoven, midden in de natuur

Het aangename van een hechte, actieve gemeenschap wordt versterkt door de unieke bosrijke omgeving waarin Nuenen zich bevindt. Nuenen ligt midden in de natuur. Het dorp is omgeven door verschillende natuurgebieden zoals het Nuenens Broek, de Stiphoutse bossen, het Laco strandbad en Park Dierenrijk, aan de rand van Mierlo. Hier vind je niet alleen een prachtige dierentuin, maar ook ‘het dak van Brabant’ (Gulbergen) en een 18-holes golfbaan.

Nuenens Broek in Nuenen
Het prachtige Nuenens Broek aan de rand van het dorp

Je zou bijna vergeten dat je precies tussen twee bruisende, stedelijke gebieden woont: Eindhoven en Helmond. En daar ben je zo. Dankzij de HOV-lijn ben je binnen 10 minuten op het centraal station, Winkelcentrum Woensel ligt dichtbij en via de opnieuw aangelegde A50 zijn ook Eindhoven Airport en de High Tech Campus heel goed bereikbaar. Ook de binnenstad van Helmond, volgens veel bewoners nog leuker dan Eindhoven, ligt op fietsafstand.

Wonen in Nuenen

De binding met Eindhoven is altijd heel sterk geweest en zorgt ervoor dat veel mensen uit het centrum van Eindhoven naar Nuenen trekken. Gelukkig wordt er de komende jaren ook in Nuenen flink bijgebouwd. In Nuenen West zijn recent al zo’n 400 nieuwbouwwoningen opgeleverd en daar zullen we komende jaren nog ruim 1100 bijkomen.

Nieuwbouw Nuenen West
Gevarieerde nieuwbouw in Nuenen West

De woningen in Nuenen zijn prijzig, het inkomensniveau in het dorp ligt gemiddeld vrij hoog en er staan relatief veel vrijstaande huizen. De nieuwbouw daarentegen moet vooral de senioren en starters bedienen. Veel ouderen die geboren en getogen zijn in Nuenen hebben moeite woonruimte vinden en voor starters is het natuurlijk overal vreselijk lastig. Maar door huizen te bouwen die voor 1 max. 2 mensen bewoonbaar zijn, lijkt dat toch te gaan lukken.

Wij zijn jouw makelaar in Nuenen

Daar zijn wij als oudste makelaar van Eindhoven en omgeving natuurlijk nauw bij betrokken. Ik heb als getogen (nét niet geboren) Nuenenaar een groot netwerk in en rondom het dorp en ik probeer daarbinnen zo zichtbaar mogelijk te zijn. Ik denk dat ik de mensen echt het beste van dienst kan zijn, omdat ik als geen ander in staat ben de koppeling te maken tussen Nuenen en Eindhoven. Wij hebben een kantoor in Eindhoven, maar ik ben toch gewoon een Nuenense jongen.

Maas Makelaars in Nuenen
Maas Makelaars is jouw makelaar in Nuenen

Een jongen die houdt van zijn dorp en mensen heel goed kan enthousiasmeren met zijn verhaal over Nuenen. Ik vind het echt geweldig dat ik mijn expertise kan uitoefenen in het dorp waar ik ben opgegroeid. Zo heb ik het altijd gewild.

Bekijk ons aanbod in Nuenen >

Meer weten over wonen in Nuenen?

Of ben je van plan om je woning in Nuenen te verkopen? Neem dan gerust eens contact met me op, ik vertel je er graag meer over.