Welkom in mijn wijk, welkom in Meerhoven!

Auteur Register Makelaar/Taxateur (RMT)

Bij Maas Makelaars vinden we het enorm belangrijk om zichtbaar zijn in de verschillende wijken in Eindhoven. Dat is de plek waar we contact maken en waar we écht van waarde kunnen zijn voor jou als koper of verkoper. Welkom in Meerhoven!

Om te beginnen wil ik je graag kort meenemen in het ontstaan van Meerhoven. Want wie deze ‘groene’ en levendige woonwijk tegenwoordig ziet, zou niet zeggen dat hier 25 jaar geleden alleen een verzameling zandwegen, een hoopje bakstenen en een plan voor een doodgewone Vinex-wijk lag.

De wijk heeft zich de afgelopen twee decennia echt ontwikkeld tot een een klein dorp waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Een fijn winkelcentrum voor je dagelijkse boodschappen, een groot landschapspark met grazende koeien en prachtige wandelroutes, ruime sportmogelijkheden en goede scholen.

Park Meerland Meerhoven
Het groene en ongerepte Park Meerland

Een nieuwbouwwijk met historische betekenis

Maar er is ook historie. Meerhoven is gebouwd op een oud terrein van de luchtmacht en daarom zie je hier en daar nog wat mooie oude gebouwen die je meenemen naar het militaire verleden van Eindhoven. Mijn jongste gaat naar school in een oude Hangar en midden in de wijk staat een oud luchthavengebouw. Dat is een officieel Rijksmonument waar tegenwoordig een lunchroom en tapasbar gevestigd zitten.

Het zijn maar een paar gebouwen, maar daardoor voel je wel die binding met het verleden en dat is uniek voor een verder compleet nieuwe woonwijk. Ik vind dat erg mooi, het geeft Meerhoven de historische betekenis die je vaak mist in een nieuwbouwwijk.

Van de markt naar het bos en de landerijen

Toch is het dat ‘dorpsgevoel’ dat ervoor zorgt dat ik al ruim 13 jaar met veel plezier in Meerhoven woon. Je voelt de rust, maar er zijn toch hele snelle verbindingen naar de stad toe. Een elektrische bus die je binnen 12 minuten via de hippe wijk Strijp-S naar het centrum brengt, maar met de fiets ben je ook met een paar minuten in het bos en de landerijen.

Alles is dichtbij: de reuring van de stad, maar ook natuurgebied de Kempen is in de buurt. Ideaal voor een fietsliefhebber zoals ik!

Luchthavengebouw Meerhoven
Het oude luchthavengebouw, nu Rijksmonument

Last-minute vlucht naar Londen

En ondanks dat Meerhoven vlak naast Eindhoven Airport ligt, heb je geen last van geluidsoverlast. Over Meerhoven vliegen geen passagiersvluchten. Heel soms is er een militaire oefening, maar ook daar heb je geen last van. Sterker nog: de meeste bewoners vinden dat wel mooi en lopen dan even naar buiten om die snelle Hercules toestellen te kunnen zien.

Ik zie het ook veel meer als een gemak dan een last. Wij zouden – mocht de situatie het toelaten – binnen 3 uur in het centrum van Londen kunnen staan. Deur tot deur. En dan heb je geen parkeerstress of parkeerkosten. Als de kinderen bijvoorbeeld op vrijdag een studiedag hebben en we zien een aantrekkelijke vlucht voorbijkomen, denken we wel eens: waarom niet? Dat is toch luxe?

Intensief contact met de bewoners

Of het een voordeel is dat ik als makelaar zelf in de wijk woon? Ja, maar het is vooral een voordeel dat we meteen vanaf de ontwikkeling van de wijk aanwezig waren en woningen hebben verkocht. Vanaf dat moment al was er intensief contact met bewoners.

Winkelcentrum Meerhoven
Het winkelcentrum van Meerhoven

En toen we er in 2007 zelf zijn gaan wonen is dat natuurlijk alleen maar meer geworden. Door je zichtbaarheid op scholen, op het voetbalveld en op de tennisbaan groeit je netwerk razendsnel en dat heeft een domino-effect op het aantal woningen dat we in Meerhoven verkopen. Op dit moment verkopen we ongeveer 20-25% van alle woningen in de wijk.

Wonen in Meerhoven

Daar zit trouwens van alles tussen. Van kleinere tussenwoningen tot grotere vrijstaande villa’s en appartementen in allerlei prijsklassen. Ook op het gebied van duurzaamheid worden hier mooie projecten opgeleverd. Veel energieneutrale woningen, maar ook de zogeheten ‘snelle’ 3D geprinte woningen en een gevarieerd aanbod appartementen aan het bospad.

En niet te vergeten een aantal absolute pareltjes in het nieuwe deel ‘Bosrijk’. Hier worden op dit moment twee woningen ontwikkeld die aan de buitenkant helemaal gespiegeld zijn. Een prachtig spel van licht, ruimte, lucht en weerspiegeling in een groene boskamer.

Outside-In Bosrijk Meerhoven
Project Outside-In in Bosrijk Meerhoven
3D geprinte woningen Meerhoven
Project Milestone: 3D geprinte betonwoningen
Duurzame Appartementen bospad Meerhoven
Duurzame appartementen aan het Bospad

Brabantse gemoedelijkheid met een internationaal sausje

Die unieke mix van verschillende type woningen geven Meerhoven kleur en onderscheiden de wijk van andere nieuwbouwwijken. Bovendien zie je dat de diversiteit in bewoners daardoor groot is. Veel gezinnen, maar ook expats die bij ASML werken. Brabantse gemoedelijkheid met een internationaal sausje, zeg ik altijd.

Nee, mij zie je hier voorlopig niet vertrekken.

Bekijk ons aanbod in Meerhoven >

Ik vertel je graag nog veel meer!

Ben je van plan om je woning in Meerhoven te verkopen of wil je meer weten over wonen in Meerhoven? Neem dan gerust eens contact met me op, ik vertel je er graag meer over.