Wonen in het centrum van Eindhoven

Welkom in het centrum van Eindhoven!

Auteur Makelaar (A-RMT)

Bij Maas Makelaars vinden we het enorm belangrijk om zichtbaar te zijn in de verschillende wijken en dorpen in en rondom Eindhoven. Dat is de plek waar we contact maken met jou als bewoner en waar we écht van waarde kunnen zijn voor jou als koper of verkoper. Welkom in mijn wijk, welkom in het centrum van Eindhoven!

Het centrum, de binnenstad, de plek waar alles samenkomt. De plek waar ik deze maand precies 11 jaar met veel plezier woon en ook niet meer weg wil. Als ik mijn appartementencomplex aan de Lichtstraat uitloop voelt het iedere dag weer alsof ik een weekendje weg ben in een Zuid Europese stad. Parkjes met koffietentjes, op een bankje met een cappuccino, e-reader erbij. Heerlijk! Daar word je toch gelukkig van!

Vrijheid en diversiteit

Eindhoven is een echte moderne, internationale stad. Dat merk je in de wijken eromheen, maar zeker ook in het centrum. Veel expats, ook in mijn complex, maar vooral de vrijheid en diversiteit. Hier kun je doen en laten wat je wilt, niemand kijkt ervan op. De één ligt in het gras met een boekje, de ander is aan het sporten.

Het Stadswandelpark in het centrum van Eindhoven
Het Stadswandelpark aan de rand van het centrum.

Je zou misschien verwachten dat zoveel culturen bij elkaar voor problemen zouden kunnen zorgen, maar het tegendeel is waar. Ik heb ook in andere wijken in Eindhoven gewoond waar meer sprake van overlast was dan hier. Naast mijn complex zit een opvangcentrum en zelfs hiervan ondervinden we geen problemen.

Waar ‘echte Italianen’ de tent runnen

Natuurlijk spreken de voorzieningen en bezienswaardigheden voor zich. Restaurantjes, koffietentjes, winkels, sportscholen, supermarkten. Aan de overkant van mijn appartement bevindt zich Martini’s, een authentiek Italiaans restaurant waar ‘echte Italianen’ de tent runnen. Als je daar op het terras zit en het is lekker weer, dan waan je je direct in Italië. Of neem De Kleine Berg, een artistiek straatje vol terrasjes, restaurantjes en kleine boetiekjes.

Verder heb je natuurlijk de bekende hotspots zoals o.a. het Philips Stadion, het Philips museum, het futuristische gebouw ‘De Blob’, het overdekte winkelcentrum de Heuvel Galerie, De Witte Dame, het Victoriapark en het Clausplein.

De Blob in het centrum van Eindhoven
De ‘Blob’ in Eindhoven.

 

Mijn favoriete plek: Het Clausplein, ’s morgens vroeg op een bankje met een cappuccino
Mijn favoriete restaurant: Down Town Gourmet Market, grote diversiteit aan restaurantjes onder één dak
Mijn favoriete winkel: De Bijenkorf, volop keuze
Mijn favoriete bezienswaardigheid: Het Victoriapark, waar alle nationaliteiten samenkomen

 

Investeren in leefbaarheid

Er zijn volop activiteiten in het centrum voor jonge mensen, maar dat wil niet zeggen dat de authentieke Eindhovenaar zijn plek heeft verloren. Je ziet veel studenten en young professionals maar ook ouderen die zijn opgegroeid in de stad, verhuisd voor de kinderen en nu terugkeren om te genieten van het gemak en de horeca.

Die groepen leven overigens buitengewoon prettig samen in de stad. Alles is veranderd, roepen de oudere mensen wel. Dat is waar, maar daar zit geen negatieve klank tussen. Steden ontwikkelen zich en zeker Eindhoven investeert flink in de leefbaarheid. De Kleine Berg is fantastisch geworden en de gemeente legt overal kleine parkjes aan, waar zich vervolgens nieuwe horeca aandient.

Strijp-S ligt net buiten het centrum, maar is ook helemaal hot. Leven in de brouwerij. Dat spreekt de mensen aan. Jong én oud.

Kleine Berg Eindhoven
Kleine Berg, een levendige horecastraat in het centrum.

Wonen in het centrum van Eindhoven

Echt makkelijk is het natuurlijk niet om iets te kopen in hartje Eindhoven. Dat is een feit in de omliggende wijken en buurten en helaas is dat in het centrum niet anders. Maar gelukkig komen er veel moderne appartementencomplexen bij met relatief betaalbare koop- en huurwoningen.

Het aanbod van eengezinswoningen midden in het centrum is schaars. Het merendeel is statig en onderverdeeld in beneden- en bovenwoningen. Het Vonderkwartier daarentegen is een zeer gewilde prachtige oude woonwijk gelegen op slechts 5 minuten loopafstand van het centrum met veel jaren 30 woningen.

Wij zijn jouw makelaar in het centrum van Eindhoven

Hou jij net als ik ook van de dynamiek van het stadsleven en wil je toch rustig en ongedwongen wonen met het gevoel dat je kunt doen en laten wat je wil? Bij Maas Makelaars helpen we je graag bij de zoektocht naar een geschikte stadswoning. Je woning verkopen? Dankzij ons ruime netwerk en specialisatie in alle wijken en buurten in- en rondom Eindhoven weten wij precies welke groep potentiële kopers we aan jou kunnen verbinden.

Wonen in het centrum van Eindhoven
In het centrum vind je hoofdzakelijk appartementencomplexen en een enkele stadswoning.

Kies je voor ons, dan kies je voor inside information. Wij weten waar het aangenaam wonen is en wat je kunt verwachten van je buren en de omgeving. Die kennis is uniek. Laat je helpen door een makelaar die hier zelf woont, dan krijg je het echte verhaal over hoe het er in het centrum van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat aan toe gaat.

Bekijk ons aanbod in en rondom het centrum >

Meer weten over wonen in het centrum van Eindhoven?

Of ben je van plan om je woning in het centrum te verkopen? Neem dan gerust contact met me op, ik vertel je er graag meer over.