verzekering huis

Welke verzekeringen heb je nodig bij het kopen van een huis?

Gefeliciteerd, je hebt je droomwoning gevonden! De hypotheek is geregeld, maar hoe zit het met de verzekering van je huis? Wat is verplicht en wat is daarnaast ook nog eens handig om te verzekeren? Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Welke verzekeringen zijn er voor je huis?

  • Opstalverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering

Opstalverzekering

Een opstalverzekering moet je van je hypotheekverstrekker verplicht afsluiten. Er zijn diverse soorten opstalverzekeringen. De kosten kunnen per huis verschillen, dit komt o.a. de regio waar je het huis koopt, maar ook de bouwwijze en staat van onderhoud zijn van invloed op de premie. Wij vertellen in een persoonlijk gesprek graag de mogelijkheden.

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering verzeker je je bezittingen tegen waterschade, brand, inbraak en diefstal. Voorbeelden hiervan zijn meubels, elektronica, sieraden en servies. Vaak kun je bij verzekeraars kiezen uit bepaalde pakketten van basis tot compleet. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij per ongeluk hebt veroorzaakt aan de spullen van een ander. Met deze verzekering ben je ook verzekerd als er bijvoorbeeld een dakpan van je huis afwaait en die een passerende fietser raakt. Er wordt bij deze verzekering onderscheid gemaakt tussen alleenstaanden of gezinnen. 

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict. Je zult wel denken, heb ik dit echt nodig? Maar het komt regelmatig voor dat een burenruzie of meningsverschil met de aannemer ontstaat. Dan is het handig dat je recht hebt op juridische hulp. Deze verzekering dekt onder andere juridische- en proceskosten en andere deskundige bijstand die zijn opgenomen in de polis.

Overlijdensrisicoverzekering

Koop je samen met je partner een huis en/of heb je kinderen? Dan is het verstandig om ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering kunnen je partner en/of kinderen de hypotheek blijven betalen als je komt te overlijden.

Altijd een persoonlijk advies op maat

Er komen een hoop zaken kijken bij het afnemen van een verzekering van je huis. Onze financieel adviseur Patrick Verbakel geeft je persoonlijk advies op maat. Hij bekijkt welke verzekeringen in jouw situatie geschikt zijn en houdt rekening met alle kleine lettertjes in de polisvoorwaarden. Zo kun jij je bezig houden met leukere dingen: namelijk het verhuizen zelf!