woning kopen eindhoven

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar bij de koop van een woning?

Waarom zou ik een aankoopmakelaar inschakelen bij het kopen van een woning in Eindhoven; is een veelgestelde vraag. Het is gebruikelijk om een makelaar te kiezen wanneer je je huis wilt verkopen, maar bij het kopen wordt het als minder vanzelfsprekend beschouwd. Een aankoopmakelaar is er voor jouw belangen als koper en helpt jou met je zoektocht, terwijl een verkoopmakelaar alleen de verkoper helpt. Wij leggen je uit waarom je juist wel aan aankoopmakelaar zou moeten inschakelen.

Samen zoeken naar jouw droomwoning

We starten met het doornemen van je wensen en bekijken de financiële mogelijkheden. Daarna gaan we voor je aan de slag om woningen te zoeken die passen bij jouw voorkeuren. Wij weten wat er speelt in de lokale woningmarkt rondom Eindhoven en kennen het woningaanbod. Zijn er woningen die je in het echt wilt bekijken? Super! De aankoopmakelaar gaat met je mee naar de bezichtiging. 

Geen verborgen gebreken

Bij een eerste bezichtiging kijk jij voornamelijk of de woning voldoet aan je wensen en wat voor gevoel je bij de woning hebt. Wij kijken voor jou met een professionele en kritische blik naar het huis. Wij helpen je met het onderzoeken van de staat van de woning. Een aantal punten waar we op letten: 

  1. Lekkages
  2. Schilderwerk
  3. Kozijnen
  4. Vochtplekken
  5. Tocht
  6. CV-ketel

Daarnaast bekijken we of het nodig is om een bouwkundige keuring te laten doen, bekijken we het bestemmingsplan en waardebepaling van de woning.

Jij wordt de beste koper

Omdat we vooraf met jou je hele financiële plaatje in kaart hebben gebracht, kunnen we van jou de beste koper maken. Wij bewaken je budget en zorgen ervoor dat jij jouw droomwoning in Eindhoven koopt voor de beste prijs. Wij hebben jarenlang ervaring met prijsonderhandelingen waarmee we jou de perfecte biedprijs garanderen. 

De kleine letters

Wanneer het bod geaccepteerd is, maakt de verkoopmakelaar het koopcontract op. Wij controleren dit en bekijken alle kleine lettertjes. Klopt de koopsom, de ontbindende voorwaarden of staat er nog iets in wat niet duidelijk is? Wij kijken dit voor je na. Als dit allemaal in orde is, gaan wij met je mee om het koopcontract te tekenen. Ook zijn wij aanwezig tijdens de eindinspectie en sleuteloverdracht. Daarna is het echt zover: de droomwoning is echt van jou! Ook na de sleuteloverdracht staan wij voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Kortom: wat zijn nou echt de voordelen van een aankoopmakelaar?

  • Een aankoopmakelaar heeft kennis van de lokale woningmarkt en een grote database waar ze jouw droomwoning vinden
  • Een aankoopmakelaar weet precies waar hij op moet letten tijdens een bezichtiging en ziet wat jij niet ziet
  • Een aankoopmakelaar heeft ervaring met prijsonderhandelingen en zorgt ervoor dat jij de woning koopt voor de beste prijs.
  • Samengevat: een aankoopmakelaar begeleid je in het hele traject van A tot Z en zorgt ervoor dat jij de woning van je dromen kunt kopen in Eindhoven. 

Benieuwd naar ons woningaanbod? Of wil je een vrijblijvende afspraak maken? De koffie staat voor je klaar!