#Staysafe

Veilig bezichtigen en kopen

Verhuizen nu?

Nu je wat meer thuis bent dan gebruikelijk besef je pas hoe belangrijk een fijn “huis” is. Woon je in een appartement en snak je na 3 weken binnen zitten naar je eigen tuin? Of wil je, hoe lief je ouders ook zijn, toch een eigen plekje? Ondanks dat we te maken hebben met het COVID-19 virus staat de wereld niet stil en kun je gewoon door met je verhuisplannen. Juist deze markt biedt kansen! Je kunt iets rustiger na denken over de aankoop, zijn er geen massale open huizen en is de rente nog steeds laag.

Wij zijn als Maas Makelaars nog volop actief om verkopers en kopers gelukkig te maken. Uiteraard willen we dit zo veilig mogelijk doen voor alle partijen en houden we rekening met de richtlijnen van de RIVM.  Zo kun je veilig bezichtigen en kopen. We hebben enkele belangrijke zaken en tips voor je op een rijtje gezet voor de aankoop van jouw droomwoning!

1. Bereid je “online” goed voor

Heb je tijdens de zoektocht op Funda een leuk huis gezien? Bestudeer eerst goed de informatie die beschikbaar is op Funda of de site van de makelaar. Wij hebben in elk geval van al onze woningen naast mooie foto’s, ook goede plattegronden en een super mooie video op de website staan. Hierdoor krijg je al een goede indruk. Sommige woningen hebben zelfs een “Matterport” waarbij je makkelijk virtueel door de woning kunt lopen. Naast het huis of appartement is natuurlijk ook de omgeving belangrijk. Je kunt online al even kijken via Google streetview of gewoon even ter plekke de sfeer proeven.

2. De veilige bezichtiging

Als alle online indrukken goed zijn dan wil je natuurlijk de woning in het echt zien. Hoewel de techniek vandaag de dag fantastisch is gaat er niks boven je eigen zintuigen op locatie. Wij zorgen ervoor dat je de woning veilig kunt bezichtigen en hebben hiervoor de volgende regels:

  • We beperken elke bezichtiging tot maximaal 2 personen.
  • Bij een bezichtiging is de eigenaar van de woning niet thuis.
  • Een bezichtiging met verkouden mensen gaat niet door.
  • We schudden geen handen.
  • Deurklinken en leuningen worden voor elke bezichtiging gedesinfecteerd.
  • We vragen of kopers niets in huis aan willen raken (kranen, lichtschakelaars e.d.).
  • We houden 1.5 meter afstand.
  • We laten de bezichtiging niet langer duren dan noodzakelijk.

3. Het aankoopproces

Nadat je woning in het echt hebt bezichtigd kan de rest van het aankoopproces in principe op “afstand” geregeld worden via mail, ons digitale dossier voor koper en verkoper en videobellen. Zelfs de koopovereenkomst kan geheel digitaal en rechtsgeldig worden getekend. Mocht je behoefte hebben aan een toelichting of uitleg van de koopakte? Geen probleem, met een videogesprek nemen we samen de koopovereenkomst met je door. Ook het aanvragen van een hypotheek kan via onze hypotheekadviseur eventueel via videobellen geheel op afstand geregeld worden. Wil je toch langskomen, dan zorgen wij voor een veilige omgeving met voldoende afstand.

4. Eigen woning verkopen

Wil je ook je huidige woning verkopen. Geen probleem! Wij hebben speciale pakketten op dit moment om jouw woning goed onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan virtuele bezichtigingen, Matterport, extra campagnes op de socials et. Daarnaast hebben wij genoeg creatieve ideeën om je bij het gehele proces van het kopen van je droomhuis en verkopen van je huidige woning te helpen.

Mocht je vragen hebben? Neem contact met ons op via Whatsapp, Zoom (videobellen), telefoon of e-mail. Uiteraard kunnen we met in inachtneming van de regels van het RIVM even bij je langskomen voor een echt persoonlijk gesprek met een van onze enthousiaste makelaars.