kluswoning eindhoven

Tips voor het verkopen van een kluswoning

Wanneer je je huis gaat verkopen, is het belangrijk om potentiële kopers meteen een goed beeld van je woning te geven. Heb je een ‘opknapper’ om te verkopen? Dan is de presentatie van je woning nog belangrijker; kijkers zien vaak namelijk niet meteen de potentie van een opknapper of vinden het moeilijk om door bepaalde dingen heen te kijken. Hoe zorg je ervoor dat mensen meteen verliefd worden op je woning? Wij geven je een aantal tips voor de verkoop van je kluswoning in Eindhoven.

Wel of geen meubels?

Meer dan driekwart van de mensen kan zich geen goede voorstelling van een ruimte maken als er geen meubels in staan. Presenteer je huis altijd zo dat de sterkste punten van de ruimte geaccentueerd worden. Heb je geen meubels in huis? Je kunt bijvoorbeeld voor het fotomoment en de bezichtiging meubels huren zodat mensen kunnen zien wat de mogelijkheden zijn. 

Oude woning = sfeervol

Heeft je woning nog originele details, zoals glas-in-loodramen, een marmeren schouw of hoge plafonds met ornamenten? Zorg dat je dit goed meeneemt tijdens het fotomoment en in de verkooptekst. Is de woning die je wilt gaan verkopen muffig en/of zijn de wanden/plafonds donker uitgeslagen door bijvoorbeeld roken? Een goede schilderbeurt zou natuurlijk de beste optie zijn, maar een goede poetsbeurt doet ook al wonderen. Zorg dat je alle ramen en deuren regelmatig openzet, zodat alles goed kan doorluchten. 

Vastgoedstyling

Wil je echt goed de pluspunten van je woning benadrukken, maar weet je niet hoe? Vraag dan een vastgoedstylist om advies, zij zijn wekelijks bezig zijn met het zo goed mogelijk presenteren van woningen zodat kijkers meteen gecharmeerd raken van je woning. Ze gebruiken hierbij zoveel mogelijk bestaande meubels, maar kunnen je ook helpen met meubelverhuur. Zo stylen ze je woning voor een grote doelgroep. 

Schakel een ervaren verkoopmakelaar in

Wil je je kluswoning voor een goede prijs verkopen? Schakel dan een verkoopmakelaar in die ervaring heeft met het verkopen van kluswoningen in Eindhoven. Een verkoopmakelaar weet precies hoe hij het beste bod voor jou moet binnenhalen. Er wordt een een wervende verkooptekst geschreven, er wordt een ervaren vastgoedfotograaf ingehuurd en een effectieve verkoopstrategie ingezet. 

Daarnaast kijkt een goede verkoopmakelaar ook naar eventuele verborgen gebreken en wordt hier openlijk over gecommuniceerd naar de kijkers. Als verkopende partij ben je verplicht dit te melden, je hoeft hier echter geen rapport voor op te laten stellen. Dat is de taak van de kijkers + de eventuele aankoopmakelaar. Lees er meer over in onze blog over de bouwkundige keuring. 

We hebben al eerder een blog geschreven over waar je op moet letten bij de verkoop van je woning. Deze blog staat boordevol tips over hoe je de juiste makelaar kunt kiezen, hoe je het beste je woning kunt presenteren en of zelfgebakken appeltaart helpt bij de open huizen dag. Heb jij een opknapper die je graag wilt verkopen? Onze verkoopmakelaars helpen je graag bij de verkoop van je kluswoning in Eindhoven!