Atelier Lofts Hessen Kasselstraat

WELKOM IN DE HESSEN KASSELSTRAAT

Van oudsher is de Hessen Kasselstraat een straat waar bedrijvigheid en wonen altijd een uitstekende combinatie hebben gevormd. De afgelopen jaren is de karakteristieke bedrijfsbebouwing echter steeds meer vervallen geraakt en bleef er van de authentieke sfeer in de straat maar weinig over.

Hier komt echter snel verandering in! Er zijn/worden namelijk al enkele fraai vormgegeven gebouwen omgetoverd tot woon-/werkappartementen en ook de Hessen Kasselstraat 4 zal op korte termijn een nieuwe bestemming krijgen. Bij de herontwikkeling van dit bestaande appartementengebouw, wordt de zeer herkenbare architectuur zoveel mogelijk in stand gehouden. De architect, Rob Smits, hecht veel waarde aan het feit dat het gebouw Ruwe Architectonische Waarde heeft, waarvan de verschillende details bewust zichtbaar zijn gelaten. Het gebouw blijft volgens hem daardoor ruim en helder. Hij vindt tot slot dat de ruimtes, ondanks de loft-achtige basic aanpak, warmte en geborgenheid uitstralen, voornamelijk door de lichtinval en de goede maatverhoudingen.

Met het fraaie ontwerp maakt de architect overigens een hele dikke knipoog naar het verleden, want ook in het totaal vernieuwde appartementengebouw is er plaats voor wonen en werken. Op de begane grond liggen namelijk 4 afzonderlijke ateliers/kantoorruimtes die allemaal een oppervlakte hebben van 35 tot 40 m2. Op de 1e en 2e verdieping liggen 4 appartementen (2 per verdieping). Alle 4 de appartementen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 105 m2 exclusief een bijzonder mooi balkon aan de achterzijde. Tot slot beschikt ieder appartement over een eigen parkeerplaats aan de voorzijde van het appartementencomplex.

EEN WIJK MET GESCHIEDENIS…GEMENGDE, KARAKTERISTIEKE BEBOUWING AAN DE RAND VAN HET STADSCENTRUM

De woonomgeving is natuurlijk ideaal. De Hessen Kasselstraat ligt binnen de ring en is een zijstraat van de Hoogstraat, één van de meest bekende straten in stadsdeel Gestel. De wijk Oude Spoorbaan, waar de Hessen Kasselstraat onderdeel van uitmaakt, ligt ingeklemd tussen de de zeer gewilde Schrijversbuurt aan de ene kant en de wijk Hagenkamp aan de andere.

De bebouwing in de directe omgeving is heel divers. Dat geldt niet alleen voor de bestemming, maar ook voor de architectuur en de bouwperiode. Juist dat maakt deze woonomgeving zo enorm aantrekkelijk! Daar kan nog aan worden toegevoegd dat het natuurlijk geweldig is om zo dicht bij het stadscentrum te wonen. Het centrum is namelijk zeer eenvoudig te bereiken via de om de hoek gelegen Hoogstraat. In de Hoogstraat bevindt zich onder andere een Albert Heijn en een Jumbo supermarkt, maar deze straat staat in Eindhoven al decennialang bekend als een winkelgebied met een zeer grote diversiteit aan kleine winkels en horeca.

Er kan dus met recht worden gesteld dat het heerlijk wonen is in dit buitengewoon mooie gedeelte van Eindhoven, want de Hessen Kasselstraat is niet alleen centraal gelegen ten opzichte van winkels en horeca. Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken in één van de op korte afstand gelegen (wandel)parken, waaronder het prachtige Dommelplantsoen/Stadswandelpark. Aansluitend aan deze 2 groene zones ligt de Stadsschouwburg waar cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het gezellige, bruisende stadscentrum is prima te bereiken met het openbaar vervoer en vanaf het Centraal Station is vervolgens heel Nederland te bereiken. Dat kan echter ook met de auto, want de al eerder genoemde Hoogstraat is ook een van de belangrijke uitvalswegen naar de zuidkant van de stad, waardoor het uitgebreide snelwegennet rondom de stad erg goed bereikbaar is.

Tot slot ligt de Hessen Kasselstraat ook op korte afstand van de High Tech Campus, ASML en Eindhoven Airport en zelfs de TUE, De Fontys Hogescholen en diverse grotere kantoren boven het spoor zijn binnen enkele minuten fietsen makkelijk te bereiken.

IMPOSANTE LOFTS MET EEN GROTE ATELIERRUIMTE EN EIGEN PARKEERPLAATS OP DE BEGANE GROND

In de Hessen Kasselstraat wordt een oud, robuust kantoorgebouw omgebouwd tot een appartementencomplex met 4 luxe loft-appartementen op de 1e en 2e verdieping.

Het karakteristieke gebouw is in 1955 gebouwd en de stijlvolle, strakke voorgevel met de ranke, hoge kozijnen zal grotendeels in het fraaie nieuwe ontwerp worden geïntegreerd. Door de architect, Rob Smits, is hier bewust voor gekozen en zijn smaakvolle ontwerp sluit naadloos aan op de overige bebouwing in de Hessen Kasselstraat waar ook andere, soortgelijke gebouwen worden herontwikkeld tot stijlvolle appartementen/woningen.

Op de begane grond beschikken de appartementen over een eigen, overdekte parkeerplaats. De entree bevindt zich precies in het midden van de voorgevel en vanuit de centrale hal zijn het trappenhuis, een gemeenschappelijke toiletruimte en de 4 afzonderlijke atelierruimtes bereikbaar.

WONEN, WERKEN OF HET UITVOEREN VAN EEN HOBBY…ALLES IS MOGELIJK!

Iedere loft beschikt over een eigen atelier op de begane grond. De 2 ateliers die aan de achterzijde zijn gesitueerd behoren bij de 2 appartementen op de 1e verdieping en zijn ongeveer 39 m2 groot.

De voorste 2 atelierruimtes hebben een iets kleinere oppervlakte (36 m2), maar in beide gevallen zijn de vertrekken uiterst goed in te delen en dus ook niet alleen maar geschikt om in te werken. In de 2 ateliers aan de achterzijde is een grote schuifpui geplaatst en in de grote glaspui, die zich in de 2 atelierruimtes aan de voorzijde bevindt, is een loopdeur gerealiseerd.

Werk je thuis, vind je het leuk om te schilderen of heb je een andere hobby… het is hier allemaal mogelijk. Er mag dus echt wel worden geconcludeerd dat de atelierruimtes op de begane grond multifunctioneel te gebruiken zijn.

LUXE UITGEVOERDE APPARTEMENTEN MET RIANTE BALKONS OP DE ZONZIJDE

De 4 loft-appartementen zijn verdeeld over 2 verdiepingen en alle lofts zijn 105 m2 groot. Vanuit een portiek zijn 2 appartementen bereikbaar en bij binnenkomst wordt je direct verrast door de open indeling. De woonkamer ligt aan de achterzijde (op het zuidwesten). Door de grote glaspui met hoge ramen en een schuifpui naar het balkon komt ontzettend veel licht binnen, waardoor de woonkamer nog ruimtelijker oogt.

Centraal in het appartement liggen de keuken en de natte ruimtes (badkamer en toilet). De keukeninrichting, het sanitair en het tegelwerk zijn standaard al van een goede kwaliteit, maar het is natuurlijk mogelijk om deze zaken in overleg met de (onder)aannemer(s) naar eigen inzicht aan te passen.

De voorzijde van het appartement biedt plaats aan 2 grote slaapkamers van respectievelijk ruim 11 m2 en 14 m2. De slaapkamers zijn van het woongedeelte af te sluiten door een schuifpui. De in het midden van het appartement gelegen badkamer is overigens op dezelfde manier af te sluiten.

De 2 appartementen op de 1e etage beschikken al over fraaie hoge plafonds (bijna 3 meter hoog), maar de 2 lofts op de 2e verdieping spannen wat dat betreft toch wel de kroon. De enorme plafondhoogte van 3,40 meter zorgt in deze 2 loft appartementen voor een ongekend ruimtelijk gevoel.

VLOEREN, WANDEN EN PLAFONDS

Bij de oplevering van deze appartementen zullen de kopers er zelf voor moeten zorgen dat de cementdekvloer van een vloerafwerking wordt voorzien (natuurlijk met uitzondering van de vloeren in het toilet en de badkamer). De wanden zijn geschikt gemaakt om met behang/structuurverf te worden afgewerkt (“behangklaar”) en de plafonds zijn voorzien van spuitwerk (de wanden in het toilet zullen boven de 1,20 meter eveneens worden voorzien van spuitwerk).

ENERGIEZUINIG EN VOLLEDIG GEÏSOLEERD

De atelier lofts worden voorzien van een lucht-/waterwarmtepomp, die de warmte voor de verwarming en voor warm water uit de buiten- of binnenlucht haalt. De energie die de warmtepomp gebruikt, wordt grotendeels opgewekt door zonnepanelen die op het dak zullen worden geplaatst.

Alle appartementen zijn uitstekend geïsoleerd. Daardoor gaat er in de winter weinig warmte verloren en blijft het in de zomer heerlijk koel in huis. Door de CO2-gestuurde ventilatie heb je altijd genoeg frisse lucht in huis. Vloerverwarming zorgt tot slot voor een comfortabel en aangenaam klimaat in de lofts.

VERKOOPPROCEDURE

Het is vanaf nu mogelijk om jezelf in te schrijven voor 1 of meerdere van deze buitengewoon mooie lofts met een multifunctioneel atelier. Vraag dus zo snel mogelijk een inschrijfformulier bij ons aan. Je kunt ons bellen (040-2445455) of mailen (info@maasmakelaars.nl) en wij sturen het inschrijfformulier digitaal naar je toe met alle bijbehorende informatie.

Inschrijfformulieren moeten uiterlijk op 1 december om 12:00 uur bij ons binnen zijn. Dit kan natuurlijk per post of je kunt het volledig ingevulde formulier ook afgeven op ons kantoor (Boschdijk 272 te Eindhoven), maar het makkelijkste is om het formulier naar ons te mailen.

LET OP: OM ZOVEEL MOGELIJK KANS TE MAKEN BIJ DE TOEWIJZING VAN DE APPARTEMENTEN AAN 1 VAN DE INGESCHREVEN KANDIDATEN, IS HET VERSTANDIG OM EEN FINANCIËLE CHECK BIJ JE INSCHRIJFFORMULIER TE VOEGEN. EEN VOORBEELD VAN ZO’N FINANCIËLE CHECK ZULLEN WIJ ALS BIJLAGE MEESTUREN OP HET MOMENT DAT JE HET INSCHRIJFFORMULIER VAN ONS KRIJGT TOEGESTUURD.