Marktcijfers NVM: Meer woningen te koop

De gekte op de Nederlandse woningmarkt begint iets af te nemen. “In sommige regio’s en met name Amsterdam zien we dat het plafond van voortdurende prijsstijgingen langzaam bereikt wordt”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. De NVM merkt dat de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn.

“We zien dat steeds meer consumenten niet meer willen of kunnen meedoen aan de voortdurende prijsstijgingen.” Dat uit zich volgens Jaarsma onder andere in een zekere afkoeling op de meest verhitte delen van de woningmarkt, hoewel hij de woningmarkt als geheel nog steeds als oververhit typeert. “Dit is een nieuwe ontwikkeling voor de woningmarkt. Afgelopen kwartaal heeft de NVM aangegeven dat het Code Rood is voor de woningmarkt – met name voor de nieuwbouw – en het is nog steeds Code Rood, maar wel met enkele lichtpuntjes.”

Als een van de grootste kantoren in de regio Eindhoven merken wij ook dat de markt wat afvlakt en kopers niet altijd meer mee willen gaan in de gekte. Uiteraard kan dit per woningtype en wijk nog flink verschillen. Om te voorkomen dat je woning of appartement lang te koop staat, en vaak uiteindelijk voor een minder goed bedrag verkocht wordt, is een goede aanpak en prijsstelling nog steeds heel erg belangrijk. Heb je verkoopplannen? Neem dan contact met ons op een voor een reëel verkoopadvies. Wij zijn als makelaar al 90 jaar thuis in de Eindhovense woningmarkt. 

Lees hier het volledige persbericht