De mooiste nieuwbouw in Eindhoven

Voor wie graag bijzonder woont wordt 2021 een spannend jaar. De nieuwbouwprojecten die volgend jaar in de stad worden opgeleverd laten de harten van menig woningliefhebber namelijk flink harder kloppen. Hier zijn 3 voorbeelden van nieuwbouw in Eindhoven die volgend jaar het karakter van de stad verder uitdiepen en er een moderne twist aan geven.

Outside In

Dit bijzondere bouwproject in Meerhoven bestaat uit 2 aan elkaar gelegen villa’s die het bosrijke landschap (toepasselijk genaamd Bosrijk) vrij letterlijk reflecteren. De woningen liggen lekker afgelegen, dus je hebt geen last van langsrijdend verkeer of overlast. En je zit heerlijk in de natuur. Deze moderne woningen hebben de naam Outside In gekregen vanwege hun weerspiegeling van het bosrijke landschap. Hiermee wordt de omgeving als het ware opgenomen in het gebouw. Het beste nieuws: je kunt er nog wonen!. Full disclosure: MAAS is als makelaar betrokken bij dit project en schreeuwt al maanden van de daken hoe bijzonder Outside In gaat worden.

 

Haasje Over

Vanwege een overweldigend enthousiasme voor Area 51, het bekende skatepark op Strijp-S, is besloten de plannen voor het bouwen van een woontoren op die locatie te schrappen. Of toch niet? Trudo, de uitbater van het plein waar Area 51 zich bevindt, besloot het mooie met het aangename te verenigen en de woontoren bovenop het skatepark te bouwen. Het resultaat? Haasje Over, een ingenieus woonconcept dat de 2 grote woontorens van Strijp-S onlosmakelijk aan elkaar verbindt. Meer dan 200 woningen, gemeenschappelijke eet- en werkruimtes en een verbindingsbrug met een ander woongebouw op hetzelfde plein. Dit is hoe nieuwbouw in Eindhoven hoort te zijn: een indrukwekkend geheel met ontegenzeggelijk het DNA van de stad. En de skatehal? Die blijft lekker staan.

 

Bunkertoren Eindhoven nieuwbouw

De Bunkertoren

‘Een echt Eindhovens project, met oog voor verleden, heden en toekomst.’ Dat is hoe de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu van wonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling de Bunkertoren omschreef, toen hij in oktober 2019 de bouwstart aankondigde. En daar is niks aan gelogen. De Bunkertoren is vernoemd naar de Bunker, het studentencentrum dat hier tot vorig jaar nog stond. Het in verval geraakte gebouw is gesloopt en op zijn plaats komt nu een nieuwe woontoren, met ruimte voor studio’s, appartementen en kantoorruimte. De toren wordt gebouwd op de grens van de binnenstad en de groene Dommelzone, en bevat dus het beste van beide werelden. Ook leuk: de bouw is live te volgen!  Meer weten over nieuwbouwprojecten? Als dé makelaar in Eindhoven zijn wij altijd als eerste op de hoogte van alle nieuwe projecten in de regio.