5 tips om je kansen als koper in Eindhoven te vergroten

Auteur Register Makelaar/Taxateur (RMT)

Wil je graag een huis kopen in de omgeving Eindhoven? Dan ben je niet te benijden. Er komen nauwelijks nieuwe woningen op de markt als jouw droomwoning dan eindelijk op Funda staat, ben je vaak samen met nog twintig andere gretige kopers. Toch kun je je kansen als koper op de huizenmarkt zelf vergroten. Hoe? Wij geven je 5 tips!

Zoals bij iedere missie is het natuurlijk belangrijk dat je goed voorbereid bent. Ben je onervaren en is dit de eerste keer dat je een huis gaat kopen in Eindhoven, laat je dan bijstaan door een goede aankoopmakelaar. Onthoud dat de verkoper altijd op zoek is naar een koper zonder problemen en met maximale zekerheid.

Tip 1: Maak van jouw bieding het beste bod

Ben je na een aantal bezichtigingen nog steeds enthousiast en bereid je een serieus bod voor? Denk dan goed na hoe je je bod uitbrengt. Heb je eigen middelen en heb je geen volledige financiering nodig? Geef dit dan duidelijk aan in je bod. De verkoper weet hierdoor dat jij je huiswerk gedaan hebt en dat de financiën waarschijnlijk geen dealbreaker zullen zijn. Het voorbehoud van financiering vormt dan voor de verkoper minder risico en daardoor sta jij sterker.

Huis kopen in Eindhoven? Dit zijn onze tips!

Tip 2: Maak jouw bieding persoonlijk

Onderschat niet hoeveel huizen nog steeds worden verkocht op basis van gunning. Probeer bij je bod dus altijd een persoonlijke boodschap mee te geven aan de verkoper. Zit jij samen met een aantal anderen dicht bij elkaar met je bod, dan kan het maar zo zijn dat jouw persoonlijke benadering de doorslag geeft.

Tip 3: Minimaliseer en concretiseer je voorbehoud

Een voorbehoud is voor de verkoper eigenlijk altijd een beperking. Dat betekent natuurlijk niet dat wij je adviseren om alle zekerheden overboord te gooien, maar kijk kritisch naar je eigenlijk voorbehoud, concretiseer het en beperk het tot een minimum. Wil jij graag eerst een technische keuring? Geef dan duidelijk aan wat je wensen zijn, door wie je het wil laten keuren en boven welk bedrag aan bouwkosten je van de koop zou afzien. Hoe concreter, hoe serieuzer jij overkomt en hoe interessanter jij bent.

Tip 4: Een aankoopmakelaar biedt meer zekerheid

Indien je je laat bijstaan door een aankoopmakelaar in Eindhoven heb je doorgaans een streepje voor bij een gelijksoortige bieding. Beide partijen hebben een eigen professional wat doorgaans sneller werkt in de afwikkeling en meer zekerheid biedt. De aankoopmakelaar en verkoopmakelaar spreken dezelfde taal (vakjargon). Let op: dit betekent zeker niet dat je zonder aankoopmakelaar kansloos bent.

Wij helpen je een huis te kopen in Eindhoven

Tip 5: Houd goede moed en blijf vriendelijk

Loop je op het laatste moment een pand mis of is een bezichtiging niet meer mogelijk, blijf dan altijd vriendelijk. De medewerkers van het makelaarskantoor willen graag zoveel mogelijk mensen blij maken en kunnen er niks aan doen als ze worden overvallen door een tsunami aan gegadigden. Reageer je vervolgens onbeschoft of agressief, dan word je echt niet als eerste gebeld als er toch een plekje vrij is voor een bezichtiging.

Huis kopen in Eindhoven en omgeving? Wij helpen je graag verder!

Als makelaar in de omgeving Eindhoven weten wij als geen ander hoe lastig het is om een huis te kopen. Toch hebben we een ruim netwerk van aangesloten makelaars en kunnen we je heel gericht helpen met de juiste benadering en het uitbrengen van het juiste bod.

Zoek jij een betrokken aankoopmakelaar? Aarzel niet en neem contact met ons op!